Yoga Produkter

Tips til din nye Manduka Black Mat PRO

Hva bør du vite om en ny Black Mat PRO fra Manduka?

Matten er regnet som den beste yogamatten på markedet i dag med anti-skli overflate og god støtte til rygg og knær. I tillegg er matten laget av miljøvennlige materialer.  Black Mat PRO sies å være førstevalget til mange yogalærere og de som har en daglig yogapraksis. Har du anskaffet deg en Black Mat PRO fra Manduka eller vurderer å gå til anskaffelse av en kan tipsene nedenfor være greie å ha med seg;

Hvilken side på din Black Mat PRO skal du bruke?

Oversiden av matten har en sklisikker stoff-lignende overflate og Manduka «Frosken» øverst på høyre hjørne. Undersiden har et mønster med små knotter på overflaten som hindrer matten i å gli på underlaget.

Din nye Black Mat PRO har en tynn film som må slites av

En ny Black Mat PRO har en tynn filmen som må slites av før matten blir skli-sikker. Den beste måten å slite av den tynne filmen på er å bruke matten daglig. Vanligvis vil det ta ca tre måneder med daglig praksis før den tynne filmen er slitt av. I denne perioden vil du kunne skli på matten. Hvis du ønsker å slite av den tynne filmen raskere kan du la matten ligge i solen en ettermiddag, eller strø havsalt på matten, dampe av med en klut og skrubbe matten med en børste. Alternativt kan du legge et mattehåndkle over, f.eks  Yogitoes Mattehåndkle

Hvordan rengjør du din Black Mat PRO? 

Manduka anbefaler å bruke «Manduka Mat Renew» eller et rengjøringsmiddel uten løsemidler (f.eks. økologiske rengjøringsprodukter) og tørke av matten med en fuktig klut eller svamp. Matten kan henges til tørk i solen. Du må IKKE rengjøre matten med en hageslange, vaske den i badekaret, dusjen eller vaskemaskinen. Du må heller ikke bruke en støvsuger – det kan ødelegge både maskinen og matten!

Hvordan får du matten til å ligge flatt etter at den har vært rullet sammen?

Hvis du ruller matten sammen etter bruk, prøv å rulle sammen matten med oversiden utover. Da vil hjørnene på matten ligge flatt når du praktiserer yoga.

Din nye Black Mat PRO kan avgi noe lukt

Matten kan lukte litt når du pakker den ut av plasten. Manduka anbefaler å ha matten utrullet for å lufte den ut. Manduka anbefaler også at du skrubber matten med 50/50 blanding av vann og organisk eddik, evt. kan du bruke «Manduka Mat Renew», et organisk rensevann med eteriske oljer som er spesial-laget for å holde matten din ren, bakteriefri og luktfri.

Kilde: Manduka.com
Matten kan du få på NamasteYoga.no

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s