Yoga

Ujjay Pranayama – Seirende pust

© NamasteYoga AS
© NamasteYoga AS

I Ashtanga Yoga praksis er én av de teknikkene som binder øvelsene sammen «Ujjay Pranayama» – et begrep som betegner hvordan man jobber med pusten og utvider eller strekker den indre pusten eller livskraften.

Når du bruker denne puste-teknikken tar du til deg en rolig, fredelig og stabil pust. En rolig pust gir et rolig sinn. Denne teknikken er spesielt viktig for nybegynnere å lære seg, da den vil gjøre det enklere å utføre øvelsene uanstrengt. En som ikke behersker teknikken kan oppleve at øvelsene blir vanskelig og tunge å utføre.

Når man praktiserer denne puste-teknikken vender man oppmerksomheten innover, det å vende oppmerksomheten innover vil fjerne oppmerksomheten fra eksterne lyder noe som vil hjelpe deg inn i meditasjon.

Lyden av pusten kan lære oss mye om holdningen vår i den enkelte øvelsen, lyden kan høres anstrengt, kort, aggressiv, rask eller overfladisk. Når vi lytter til pusten kan vi jobbe med å få den tilbake til en jevn og behagelig lyd og på den måten korrigere på det som ikke bringer oss fremover i øvelsen.

Når vi praktiserer denne teknikken i øvelsene og venner oss til å jobbe med pusten blir det også enklere å ta teknikken med seg utenfor matten og bruke den i alle situasjoner i dagliglivet der vi har behov for et rolig sinn.

Har du lyst til å lære teknikken kan du se videosnutten nedenfor;

Namasté

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s